Esztergomi Fidesz. Merre van az új irány?
Közélet
2013. jún. 28.

<p>Az uborkaszezon közepébe robbant a hír: az Fidesz Esztergomi Szervezetét új elnök vezeti. Önmagában nem nagy hír ez, ám az elnökválasztáson a nyertes György Róberttel szemben Meggyes Tamás maradt alul.<br />Völner Pál, a választókerület vezetője konszolidációt ígért, ám Tétényi Éva szerint György Róbert nem más, mint Meggyes bábja. György Róbertet azonban eddig senki nem kérdezte. Eddig. Email interjúnk következik.</p>

– Miképp értékeled azt, hogy sikerült legyőznöd Meggyes Tamást, és miképp azt a vélekedést, hogy Meggyes elveszítette javadra az elnökválasztást?

– Szó sincs arról, hogy legyőztem Meggyes Tamást, vagy Ő elvesztette a javamra az elnök választást. A tagság arról szavazott a jelöltek beszédei után, hogy a Meggyes Tamás által javasolt keményebb vonalat támogatja, vagy az általam képviselt kompromisszumokra törekvő irányt. A tagság többsége a nyitást választotta.

– Nem akarom kerülgetni a forró kását: Meggyes embere voltál?

– Néhány évvel ezelőtt, dolgoztam a város tulajdonában lévő cégben, mint sokan mások. Szeretném is feltenni a kérdést, Tétényi Évának, hogy Ő, aki nagyságrendekkel hosszabb időn keresztül dolgozott a Meggyes vezette Önkormányzatnak, vajon Ő (is) Meggyes embere lenne?

– Tétényi azt nyilatkozta az indexnek, hogy nem vár komolyabb változást.

– A kételyeket szeretném eloszlatni, igen is stílusváltás következik. Aki engem ismer, pontosan tudja , hogy más karakterű ember vagyok mint Meggyes Tamás, vagy Tétényi Éva.
Tétényi Éva engem ismer, és ezt pontosan tudja.
Persze Tétényi Évának szíve joga nem érzékelni a változást a helyi Fidesz körül, bár a választó kerületi és az esztergomi helyi Fidesz elnöki váltás után ez szerintem jól érzékelhető.

– Miben látod a legnagyobb gondot a városban?

– A város legnagyobb gondja, hogy nincsen vezetője. Nincs kijelölt iránya a haladásnak, így minden egy helyben topog, vagy erodál. A politikai erőterek kioltják egymást. Nincs teljesítmény, nem történik semmi.

– A közelebbi tervekről szeretnék néhány szót hallani. Mi lesz az első lépés a „konszolidáció" irányába?

– A konszolidáció irányába tett első lépés az esztergomi jobboldali koalíció összeillesztése lesz. A vélt, vagy valós sérelmek miatt sokan lemorzsolódtak, vagy egyszerűen csak hátat fordítottak nekünk.
Átszervezzük a tagság és az elnökség működését. Ezután egy nyitottabb, könnyen megközelíthető helyi szervezetként fogunk működni.
Ha valakinek gondja, mondanivalója akad, szívesen meghallgatjuk, mindegy hogy koldus, vagy királyfi. Az új vezetés a megoldást keresi, nem a konfliktust.

– Az országos sajtót is megjárta az esztergomi Fidesz és a helyi KDNP erőinek nézeteltérése. Hogyan tovább a KDNP-vel?

– A KDNP a Fidesz szövetségese. Tisztázni fogjuk a nézeteltérést, és rendbe tesszük az esztergomi Fidesz viszonyát a helyi KDNP-vel.

– A frakció munkáját mennyiben fogja befolyásolni az elnökváltás?

– Jelentős lesz a különbség, de szeretném leszögezni, hogy mindannyian a frakció mögött állunk, és segítjük a munkájukat. A jövőben azonban a frakció és helyi szervezet vezetése elkülönül egymástól.
Ahogy mondtam segítjük egymás munkáját, de részben más a feladata a Fidesznek, mint szervezetnek és részben más a feladata a képviselőknek.
A frakciónak persze külön nehézséget jelenthet, hogy a stílusváltás fogadókészség nélkül nem tud eredményes lenni.

– A jövő tehát a Völner Pál által megjósolt konszolidáció szerinted is. Ám ha tényszerűek akarunk maradni, neved összeforrt olyan problémás beruházásokkal, mint a mélygarázs és például a Bástya áruház rámpájának elbontása. Hogy látod a szereped ezekben az ügyekben?

– Kezdjük a mélygarázzsal. Személyem és a városi mélygarázs összekapcsolása egy komoly félreértés. Egyetlen alkalommal sem voltam a mélygarázs szakértője, vagy műszaki ellenőre.
Egy testületi ülés, és a körzeti televízió adása, rögtön megalapozta azt a félreértést, hogy a sajtó és a lakosság tévedésből rám osztotta az ellenőri, szakértői szerepet.
A mélygarázs műszaki ellenőrzését és szakértői munkálatait a város részéről budapesti mérnökök végezték. Az önkormányzat és a hivatal dolgozói kértek segítséget a városi holding cégétől (ahol én is dolgoztam), hogy a kapcsolattartás és a szakmai nyelv hétköznapira fordítása legyen a feladatunk. Erre jelölt ki engem a cég akkori vezetője.

A rámpabontás. Magam és az általam egykor vezetett társaság, az ellenérdekelt felek közé szorulva szenvedi el, a mai napig ezen ügy negatív következményeit. Cégünk kapott egy megrendelést, melyet meggyőződésem szerint szakszerűen, és tisztességesen teljesített. A cég és a magam szemszögéből – bár utólag értékelve talán hiba volt elvégezni – a munkát szakszerűen kiviteleztük.

– Több éves ügyek ezek, ám a mai napig is városunk nevét leginkább a botrányok teszik ismerté a sajtóban, ebben nem kis szerepe van a frakció, ezen belül Meggyes Tamás Tétényi Évával való harcának.

– A botrányoknak el kell tűnni a közéletből. Ezért fog dolgozni szövetségeseivel az esztergomi Fidesz, és meggyőződésem, hogy segítségünkre lesz ebben az esztergomi polgárság is. 2014-ben bizonyos hogy megszűnnek a botrányok. Rengeteg az el nem végzett feladat. Dolgozni kell, hogy újra életre keljen Esztergom. Botránykeltőkre nincs szükségünk Esztergomban.

 

Bejóahibás.blog.hu

(forrás)