A futók saját kézbe veszik a kerékpárút letakarítását

A futók saját kézbe veszik a kerékpárút letakarítását

2013. 06. 25. 10:31

Az Esztergomi Futóművek az alábbi felhívást tette közzé:

Sajnos az önkormányzat nem reagált megkeresésünkre, melyben a segítségüket kértük a kerékpárút letakarításához.

Az árvízi védekezéshez valószínűleg a helyreállítás is hozzátartozik, de úgy tűnik, ez már nem annyira fontos - következésképpen saját kezünkbe vesszük a dolgot. A tegnapi eső remélhetőleg rendesen feláztatta a kerékpárútra rászáradt iszapot. Ha valaki ráér és tettrekész, akkor találkozó és rajt ma délután 14 órakor a szennyvíztisztító alatt a kerékpárútnál, cél a Csenke-patak hídja, hogy a Teliholdfutamot gond nélkül le tudjuk bonyolítani. Ha lesz kapacitás mehetünk tovább is, hogy az edzőpályánk végre ismét szabad legyen.

Természetesen nem csak a futóművek tagjait és szimpatizánsait várjuk szeretettel, hanem minden kerékpárút-barátot, -használót is. Lapátot, locsolókannát, seprűt és jókedvet hozzatok!

2013. 07. 02. 20:52
A kerékpárút teljes hosszában használható. Sok helyen még ott a vékony iszapréteg, de ismét futható, kerekezhető, sétálható - egyszóval: járható. Hurrá!

Köszönjük a segítőknek: Drevenák Bélának, Érdy Gábornak, Hégli Ferencnek, Gyóni Erikának, Kalmár Károlynak, Krebsz Tibornak, Sátek Melindának, Szabó Tamásnak, Ujvári Tímeának és Tüske Zsoltnak, valamint annak a lelkes sportolónak, aki felajánlásként a Bobcat-et rendelkezésre bocsátotta.

És természetesen köszönjük a két "gerillakertésznek" is a Csenkei híd utáni szakasz megtisztítását: Balog Józsefnek és Szakály Dánielnek, valamint a besegítő Geletey Balázsnak.
 

2013. 07. 01. 11:34
Holnap délután a korábban már beígért munkagép megkezdi a kerékpárút letakarítását. Az Esztergomi Futóművek tagjai két irányból mennek majd a gép után.

Találkozó holnap (07.02-án) 17.30-kor a 4 km-es jelzésnél, itt Érdy Gábort, ill. a Vas kocsmánál, ahol Kalmár Károlyt keressétek. Bármelyik csapathoz lehet csatlakozni.

Szeretettel várunk mindenkit, lapátokkal, seprűkkel, ill. jókedvvel. :)
 

2013. 06. 26. 23:41

Tegnap a facebook-on létrehoztunk egy "Esztergomi kerékpárút barátai"-csoportot.

Várunk mindenkit, aki fut, bringázik, sétál, babakocsit tologat, kutyát sétáltat a kerékpárúton vagy annak mentén, horgászik a kerékpárút mellett - természetesen tiszteletben tartva a többieket.

Várjuk mindazokat, aki magáénak és fontosnak érzi a kerékpárutat, a tisztaságát, a járhatóságát, az állagát - hogy még ha kicsi (rövid) is, meg néha savanyú is - de akkor is a miénk! :)