Verekedésbe torkollott a születésnapi mulatság
2013. jún. 25.

<p>Vádat emelnek a garázdák ellen.</p>

A négytagú társaság 2012. december 22-én születésnapot ünnepelt egy esztergomi lakásban. A mulatság végével a négy esztergomi férfi hazafelé indult. A lépcsőházban találkoztak össze a későbbi sértettel, akivel szóváltásba keveredtek. A vita tettlegességig fajult. A társaság egyik tagja, a 28 éves Sz. Zoltán kirohant a lépcsőházból, majd az épület előtt parkoló személygépkocsiból kivett fa doronggal tért vissza, és azzal bántalmazta a sértettet. Ezután a még a lépcsőház bejárati ajtójának üvegét is betörte, majd társaival együtt elmenekült a helyszínről.

A dorogi nyomozók a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően beazonosították, és 2013. április 10-én elfogták az elkövetőket.

 

A 28 éves Sz. Zoltán, a 31 éves Sz. László, a 20 éves Sz. Sándor, valamint a 29 éves P. László ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A büntetőeljárást a rendőrség a napokban befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek.

KEMRFK