Szerdán Esztergomból közvetít az Árvízvédelmi Rádió
Környezetünk
2013. jún. 21.

<p>A dunai árvíz levonultával jövő hétfőn kéthetes roadshow-ra indul az Árvízvédelmi Rádió - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája az MTI-t.</p>

Mint pénteki közleményükben írják, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az MTVA együttműködésével 2013. június 9-én országosan elérhető frekvenciákon kezdte meg adását az Árvízvédelmi Rádió (Árvíz FM), mely folyamatos híreket, tudósításokat, friss információkat közvetít a dunai árvízi védekezésről.
A hétfőn induló mozgó közvetítés először a Duna mentén számol be az árvíz utáni helyreállítási munkálatokról, majd a Tiszán felfelé haladva a folyó menti védekezés, folyószabályozás, erőművek és a folyamhajózás témaköreit járja körül.
A két nagy folyó után állóvízre "evez" az Árvíz FM: a Velencei-tó és a Balaton mentén a vízgazdálkodás, víztározás, a vízszint aktuális témaköreivel foglalkozik. Ebben nem csak meghívott vendégek, hanem telefonon megkérdezett szakértők is segítségükre lesznek.
A vízzel kapcsolatos komolyabb témák mellett helyet kapnak a vízparti turizmust, horgászatot és vízenergiát bemutató összeállítások is a műsorban.
Az utazó közvetítés jövő hétfőn Győrből indul. Kedden Komáromból, szerdán Esztergomból, csütörtökön Szentendréről, pénteken Mohácsról, szombaton pedig Bajáról lesz közvetítés.
Jövő vasárnaptól a Tiszán folytatódik a roadshow. Június 30-án Szegedről, július 1-jétől 4-ig pedig Szolnokról, Kisköréről, Tiszalökről és Tokajból jelentkeznek a műsor készítői.
Július 5-én Agárdra költözik a roadshow, amely július 6-án Siófokon folytatódik, majd július 7-én Keszthelyen zárul.

MTI

(forrás)