Eltette a visszajárót, az orra bánta tettét
2013. jún. 19.

<p>Verekedés és önbíráskodás lett a közös italozás vége.</p>

Verekedéshez kérték a rendőrök segítségét 2011. május 8-án Dorogon. Egyikük már a földön feküdt vérrel szennyezetten, mikor állampolgárok riasztották a járőröket. A bántalmazó és a bántalmazott meghallgatása során kiderült, hogy a két férfi korábban együtt italozott. A 32 éves V. Tibor meghívta ismerősét három pohár sörre. Fizetett, de a visszajárót a 25 éves M. Gábor tette zsebre. Ezen a gyanúsított bedühödött és megütötte ivócimboráját. A rendőri intézkedés során V. Tibor ruházatában az egyenruhások kábítószergyanús növényi származékot találtak, melyet a rendőrség lefoglalt. V. Tibor ellen előállítását követően – szabadlábon hagyása mellett – önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, melyet vádemelési javaslattal küldött meg az ügyészségnek.


Rendőri vezetők fülelték le a gépkocsifeltörőt

Előzetes letartóztatásból megy a bíróságra a gyanúsított, akit két rendőrkapitány és két bűnügyi vezető fülelt le Dorogon.

Munkaértekezletről tartottak vissza szolgálati helyükre az Esztergomi és Dorogi Rendőrkapitányság és a Bűnügyi Osztály vezetői, mikor kiszúrták a kerékpárral közlekedő 41 éves szlovák állampolgárt. Az esztergomi kapitány még nyomozó korából ismerte őt. Gépkocsi-feltörések miatt ítélték el és utasították ki 10 évre Magyarország területéről.

 A főtisztek járművükkel a férfi után fordultak, de a házak között szem elől tévesztették. Személyleírását kiadták a szolgálatban lévő egyenruhásoknak, akik nem sokkal később Dorog belterületén megtalálták a keresett személyt és átadták az esztergomi kollégáknak, akik előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki. Őrizetbe vételekor terhére rótták fel, hogy 2013. április 3-ról 4-re virradó éjjel Esztergomban feltört egy személygépkocsit és abból eltulajdonított különböző értékeket. Az eljárás során a férfi további három bűncselekmény elkövetését ismerte el. A 41 éves szlovák állampolgár ellen – előzetes letartóztatása mellett – szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság, melyet vádemelési javaslattal továbbított az ügyészségnek.

KEMRFK