Kínzó kérdés: ki volt a legény a gáton?
Közélet
2013. jún. 14.

<p><span style="color: white; background-color: black; font-weight: bold;"> VÉLEMÉNY </span> Tétényi szerint a kutya se kérdezte az árvízi védekezésről. Orbánék videóval cáfolnak. Mi az igazság? És valójában mi a fontos?</p>

A Duna tetőzéségig viszonylagos politikai csend honolt Esztergomban. A Fidesz frakció levélben kérte az esedékes testületi ülés elhalasztását, mert véleményük szerint a gátakon történő munka most fontosabb a város számára, mint a havi rendszerességű bohóckodás, akarom mondani testületi munka.

Aztán ahogy a víz szintje kicsúcsosodott, úgy csapott át hullámvölgybe a néhány napos nyugalom.

Június kilencedikén jelent meg a Népszabadság oldalán az az írás, amelyben Esztergom árvíz alatti állami büntetéséről tudhattunk meg részleteket Tétényi Éva nyilatkozataira építve. 

Igen érdekes módon a büntetés mibenléte a jelek szerint olyan kőkemény dolgokban nyilvánult meg, mint pl. Orbán Viktor Tétényi Éva nélkül tartott sajtótájékoztatót Esztergomban, valamint a polgármestert "feltűnő módon nem avatják be az "állam emberei" által irányított védekezési munkálatok részleteibe". Ezeken felül elhangzik még, hogy az "együttműködés azóta is hiányzik, látványosan ügyelnek arra, hogy a személyét a háttérbe szorítsák" és megtudhatja mindenki, hogy a település független polgármesterével a "a városban is többségbe került Fidesz-frakció sorozatosan konfliktusba kerül".

A védekezés a "büntetés" ellenére igen szépen folyt és köszönet is illet mindenkit aki részt vett benne. Így is lehetett volna mindezt kommunikálni, de nem ez az első kommunikációs baklövés Esztergomban. Úgy is mondhatjuk, hogy ennek évtizedes hagyományai vannak.

Ahogy annak is, hogy amint elhangzik valami azt előbb vagy utóbb a másik fél cáfolni tudja, ahogy a Magyar Nemzet oldalán meg is jelent igen gyorsan a válasz Tétényi Éva szavaira.

Orbán: Hiányzik valami a védekezéshez, polgármester asszony?
Tétényi: Egyelőre nem, köszönjük szépen. Elég jó az ellátás, folyamatos. Én úgy látom itt azért nyugalom van, mindent megkapunk mint a kormányhivataltól, mint a járási hivataltól...

Így hangzik a rövid párbeszéd.

Néhány kérdés felvetődik. Miért nem kerültek elő a problémák, ha voltak? Az "elég jó az ellátás" és a "mindent megkapunk" után miért hivatkozik Tétényi bármiféle problémára?
Kinek lényeges, hogy a sajtótájékoztatón Orbán mellett állt-e Tétényi vagy sem? A végére pedig a legfontosabbat hagynám: Probléma mentesen sikerült-e megoldani az árvíz okozta helyzetet?

Szerintem a város lakossága magasról tesz arra, hogy ki tartott sajtótájékoztatót és kivel, hogy a védekezés irányítói milyen módon kommunikáltak vagy nem kommunikáltak egymással. A lényeg azon van, hogy sikerült elkerülni a katasztrófát, amit a rekord vízállás okozhatott volna.

Véleményem szerint a  politikai szálat most kár volt ide belekeverni, pláne így ilyen gyorsan cáfolható formában. Ez Meggyes szokása volt. Nem szükséges átvenni.

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy meggyőzni egyik oldalt sem lehet. Nem is volt célom. Pusztán arra szerettem volna rávilágítani, hogy ez a nol.hu-s cikk nem biztos, hogy azt az eredményt hozta, amit alkotói vártak. 

Tétényi hívőknek itt a nol.hu cikke: Esztergom árvíz alatt is állami büntetésben van

A 2/3 szerelmeseinek pedig az mno.hu: Esztergom polgármestere finoman szólva is csúsztat


(forrás)