Marad az autóbuszos vonatpótlás az Esztergom-Budapest vasútvonalon
2013. jún. 13.

<p>A Piliscsaba-Esztergom vonalszakasz befejező munkálatai ellenére június 14-e után is fenntartja az átszállás nélküli autóbuszos vonatpótlást a teljes útvonalon a MÁV-Start a nyári időszakban - tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. csütörtökön az MTI-t.</p>

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Budapest és Esztergom közötti 53 kilométer hosszú vasúti pálya kivitelezése három szakaszban történik, az északi vasúti Duna-híd és Pilisvörösvár, Pilisvörösvár és Piliscsaba, illetve Piliscsaba és Esztergom között - emlékeztet a NIF. A beruházás nettó 44,5 milliárd forintból az Új Széchenyi Terv keretében, uniós források felhasználásával valósul meg.
A felújítás során 16 állomáson és megállóhelyen épül új peron, perontető, korszerűsödik az utastájékoztatás, a térvilágítás, a vasúti pályatest. Kialakítanak csaknem 1700 P+R parkolót és a 532 B+R kerékpártárolót is.
Piliscsaba és Esztergom között a vállalkozó a befejező munkálatokat végzi. A Piliscsaba és Pilisvörösvár, valamint az északi vasúti Duna-híd és Pilisvörösvár közötti munkálatok az árvízi helyzet miatt a múlt hét óta jelentősen lelassultak - áll a közleményben.

MTI