Bevásárlókosárból lopott pénztárcát
2013. jún. 13.

<p>A bevásárlókosárból tulajdonított el pénztárcát ismeretlen elkövető 2013. május 22-én. Készpénz és iratok voltak a bukszában, melyet óvatlanul és felügyelet nélkül hagyott magára a sértett.</p>

Az adatgyűjtés során a Dorogi Rendőrkapitány nyomozói azonosították az elkövetőt, egy 64 éves nagysápi lakost, akit 2013. június 12-én előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak. Az asszony elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy vásárolni érkezett a boltba május 22-én 10 óra körüli időben. A sorok között nézelődött, mikor meglátta a pénztárcát, melyet tulajdonosa felügyelet nélkül hagyott. Zsebre tette, majd fizetést követően hazament.

Pár nappal később, május 29-én a gyanúsított a lopott pénztárcával visszament az üzletbe. Állítása szerint az okmányokat nem akarta eldobni, csak a pénzt tartotta meg, ezért a bukszát visszatette az üzlet egyik polcára. Ezt később megtalálták az eladók és visszaadták tulajdonosának. A nagysápi asszony ellen – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság.

KEMRFK