Kedden újraindul a Suzuki
Gazdaság
2013. jún. 10.

<p>Kedden reggel hat órától újra elindítja a hétfőn leállított termelést a Suzuki esztergomi gyárában - mondta el az MTI-nek a vállalat kommunikációs vezetője.</p>

Ruska Viktória tájékoztatása szerint mivel a Mária Valéria hídon a gyalogos közlekedés megengedett, a szlovákiai dolgozókat busszal elviszik a hídig, ott gyalog átkelnek az autók elől lezárt Táncsis utcai felhajtón. A két műszakban dolgozó gyárban közel 800 szlovák állampolgár használja naponta az átkelésre a hidat.
A munkások a híd magyar oldalától ismét buszokkal jutnak el a gyárba. A gyárba az alkatrészek beszállítása és a kész autók elszállítása biztosított.
A megyei katasztrófavédelem szóvivője, Stolczenberger Klára az MTI-nek elmondta, az elöntött felhajtót addig nem lehet vízmentesíteni, amíg a víz a csatornahálózaton keresztül utánpótlást kap a Dunából.
Amint a vízállás lehetővé teszi, hogy szivattyúzással szárazzá tegyék az útszakaszt, a hidat megnyitják, addig homokzsákokból és pallókból készült útvonallal könnyítik meg a gyalogosok közlekedését.

MTI

(forrás)