Folyamatos imádság a védekezőkért
Egyház
2013. jún. 7.

<p>Az esztergomi Belvárosi Szent Péter és Pál templomban  június 7-én péntek reggeltől folyamatos szentségimádás kezdődött a városért, az árvízi munkálatokban résztvevőkért.</p>

A templom elötti téren alakították ki a város egyik fő védekezési központját, ahol több százan dolgoznak folyamatosan több nap óta. A templom pár tíz méterre van az árvízi gáttól. A homokzsákoló sokaság előtt tárt kapukkal áll a templom , ahová folyamatosan jönnek a hívők imádni az oltáriszentségben jelenlévő Jézust. Nagy lelkesedéssel egyre többen kapcsolódnak be az imádságos alkalomba és váltják egymást az imádkozók csoportjai . A templomban megkezdett szentségimádás mindaddig tart, amíg a kritikus pár nap le nem zajlik a gátak mellett, illetve, míg hívő testvérek vannak a szentségimádásra bejelentkezve.

Vannak, akik a plébánia közösségi termeiben alszanak, vagy frissülnek fel a védekezési munka után, vagy a következő vállalt imaóra idejéig. A szervezők és résztvevők várják az imádságba bekapcsolódni szándékozókat egész nap és egész éjjel! Az árhullám levonulása után hálaadó szabadtéri szentmisére szeretnék majd invitálni a védekezésben résztvevőket, és minden hívőt.

Szervezők nevében

Tóth László
mb.szervező

(forrás)