Nadrágot lopatott magának
2013. jún. 5.

<p>Gyermekeket kényszerített lopásra egy fiatalkorú Esztergomban. A gyerekeket a biztonsági őr érte tetten, a 14 éves fiút pedig a rendőrök fogták el. Kényszerítés elkövetése miatt indult ellene büntetőeljárás.</p>

A gyanúsított 2012. december 20-án sétált be egy esztergomi áruházba gyermekkorú ismerősével, majd a próbafülkében elrejtettek egy fiú nadrágot. Ezt követően a közelben lévő úgynevezett "csalamádé temetőbe" mentek, ahol összetalálkoztak két másik gyerekkel. A fiatal fiú ezt követően mindhárom gyermeket arra kényszerített, hogy menjen vissza az üzletbe és lopja el a próbafülkében elrejtett nadrágot. Ellenkezés esetén a fiú verést helyezett kilátásba, melytől a gyermekek korábbi rossz tapasztalataik miatt megijedtek és teljesítették a nagyobb parancsát. A lopás nem sikerült, a biztonsági őr tetten érte őket.

 

Az eljárás során kiderült, hogy a gyermekek nem önszántukból követték el a bűncselekményt, hanem fenyegetés hatására. A 14 éves gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését, ellene – szabadlábon hagyása mellett – kényszerítés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság, melyet vádemelési javaslattal küldött meg az ügyészségnek.

KEMRFK