Éremeső a Balatonnál
Sport
2013. jún. 3.

<p>Június első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a magyar tenger körül zajló 212 kilométeres Ultrabalatont, melynek rendszeres résztvevői az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület tagjai. Idén mind a női, mind a férfi párosok versenyében esztergomiak állhattak a dobogó legfelső fokára.</p>

Az esztergomi futók nagy várakozással tekintettek az idei Ultrabalaton elé, hiszen az elmúlt évben a Göbölös-Szabó Julianna – Papp Bálint páros az összes többi résztvevő csapatot maga mögé utasítva nyerte meg a versenyt. Mivel a táti teljesítménytúrázó és ultrafutó Papp Bálint idén úgy döntött, hogy egyedül vág neki a 212 kilométeres távnak, és ezt 29:49:45 idővel, bőven a szintidőn belül teljesítette is, Julcsi másik párt keresett és talált Deli Gergő személyében, akivel Esztergomi Gepárdok néven 17:28:57 idővel futották körbe a Balatont, és védték meg sikeresen a bajnoki címet. Az egyesület két hölgy tagja, a tavaly még négyfős váltóban futó, azóta szép ultrasikereket elért nyergesújfalui Havasi Ágnes és Maráz Zsuzsanna ezúttal kettesben vállalták a megmérettetést, amely bravúros sikert hozott számukra. A 18:59:41 időeredmény nemcsak a női párosok közötti győzelemhez volt elegendő, hanem az abszolút harmadik helyhez is, ráadásul a lányok a második helyezett női párosnál közel két órával gyorsabban értek célba. Szintén párosban versenyzett Kalmár Károly a klubon kívüli Ambach Balázzsal együtt, akivel 21:52:43 idő alatt futották körbe a Balatont.

Az egyesület tagjai közül a legtöbben azonban összefogva, nagyobb létszámú csapatokban vállalkoztak a versenyzésre. Az ötfős csapatok közül a legjobban a Garai Zoltán, Meszes Csaba, Mitter Balázs, Pirtyák László és Szabó István összetételű Fussunk ultrát! nevű csapat szerepelt, amely 17:17:34 idővel érkezett vissza a rajt-cél helyszínére, a balatonaligai Club Aligában berendezett versenyközpontba. A hölgyek ötfős csapatai között 20:52:53 eredménnyel ért célba a Futólábak felturbózva névre keresztelt együttes, melynek tagjai Kócsi Anikó, Molnár Éva, Tokodi Ildikó, Tóth Anna és Vanek Dorina voltak. Az Esztergomi Futóművek és a Balassa iskola együttműködésében szerveződött, Gaál Gábor, Juhász Dániel, Kiss Alexandra, Molnár Péter, Szabó Krisztián és Zámbó Tibor összeállítású csapat 18:46:41 idő alatt kerülte meg a magyar tengert, rajtuk kívül pedig a klub tagjai közül Kotsis Éva, Ormai Tamás és Szerencsés Tamás vett részt a viadalon egy-egy családi, illetve munkahelyi csapatban, valamint Mata Zoltán kerékpárral teljesítette a kört.

(forrás)