Kosbor 2013: Péterfy Bori és Maszkura is a húrok közé csap
Kultúra
2013. jún. 3.

<p>Két napig ismét a boré, a gasztronómiáé, a családi programoké és a zenéé a főszerep Dorogon: június 7-8-án rendezik meg a Kosbor Fesztivált. Péntek este a Filip Gyuri Band és a The Rugó teremtenek igazi buli hangulatot a borozgatás mellé az Otthon téren. Míg szombaton közel húsz hagyományőrző kézműves, tíz kiváló borászat, gasztro-kitelepülők és rengeteg színes program varázsolja „élményligetté” a helyszínt. Fellép többek között a Bóbita együttes, Felméri Péter (Dumaszínház) és Gubás Gabi, este pedig a Maszkura és a Tücsökraj, illetve Péterfy Bori &amp; Love Band csap a húrok közé.</p>

Az elmúlt három év nagy sikere után idén ismét megrendezésre kerül a térség nyári rendezvényei között üdítő színfoltot jelentő Kosbor Fesztivál. A minden korosztály számára igényes szórakozási lehetőséget és gasztronómiai élményeket kínáló szabadtéri fesztivál idejére benépesül a dorogi Otthon tér és a környező park. 

 A rendezvény péntek délután indul, a NEBIT Zenész Klubbal közös szervezésben 4 órás koncertet ad a The Rugó és a Filip Gyuri Band, több vendég zenésszel. A szombati főnapon a hagyományoknak megfelelően stand up-pal kezdődik a borudvar programja, este pedig igazi sztárok is a húrok közé csapnak, hiszen többek között fellép a Péterfi Bori & Love Band, valamint a Maszkura és a Tücsökraj zenekar.

A fesztivál koncepciója idén is változatlan: a zene mellett a főszerep a boroké, illetve az egész napos családi programoké lesz. Ennek megfelelően az ország számos borvidékéről összesen tíz pincészet hozza majd el a legjobb nedűit. A gyermekes családok számára a számtalan kézműves foglalkozás mellett a Bóbita együttes koncertje, kutyabemutató és népi játszótér jelent majd tartalmas időtöltést.

Részletes program:

Június 7. Péntek

18.00-23.00:  A KOSBOR és a NEBIT Zenész Klub közös szervezésében fellép The Rugó és a Filip Gyuri Band, több vendég zenésszel. A két koncert között a Zenész Klub tagjai jammelnek egy hatalmasat Blues témakörben.

Június 8. Szombat

10:00 Bóbita együttes Gyerekműsora

11:00 Rendőrségi Kutyabemutató

12:00 DNC birkózó bemutató és kötélhúzó verseny

 

Borklub Kisszínpad

15:00 Molnár Gyögy, Harmonikaművész

16:00 Felméri Péter Stand Up

16:45 Polgármesteri Köszöntő

17:00 Gubás Gabi és Zenekara

18:30 "Koccintás" rekordkísérlet és a Fesztivál bora díj átadása

Nagyszínpad

19:00 Maszkura és a Tücsökraj

20:30 +21 Tüzes Koktél Show

21:00 Péterfy Bori & Love Band

Afterparty a +21-ben

 

Egész napos programok
airsoft, kézművesek, gyerekfoglalkozás, lovagolás, játékos vetélkedők, népi játszótér, kirakodóvásár, ételkóstolók

Kitelepülő Pincészetek:

  • Gelbmann Pince, Süttő
  • Hilltop, Neszmély
  • Tüske Pince, Szekszárd
  • Ősi Pincészet, Villány
  • Epemester, Tahitótfalu
  • Balla Géza, Erdély és Royal Tokaj pincészet
  • Izabella Pince, Tokod
  • Haraszthy Pincészet, Etyek
  • Csobánci Bormanufaktúra, Csobánc
  • Katona Borház, Balatonboglár
  • Zsirai Pincészet, Somló-Villány-Tokaj

    + Tarpa pálinkák
(forrás)