Esztergomi Vitézek-Battai Bulldogok 26:30 (16:13)
2013. máj. 27.

<p>A Batta kezdett erőteljesebben, és a 8. percben már 10-0-ra vezettek.</p>

A 19. percben Katona büntetőjével szépitett a Vitézek csapata, majd a hazai játékosok korelnöke Siroki I áttörése célt eredményezett, kiegyenlitve a vendégek előnyét. 34. perc újabb büntető a Vitézek ellen. Újra 3 pontos battai előny. A félidő lefújasa előtt a hazaiak venezuelai játékosa-Berbesi erőszakossága előnyt jelentő célt hozott. 16-13 hazai vezetéssel tértek rövid pihenőre a két csapat játékosai. A második félidő elején újra a battai csapat kezdett jobban. Előbb kiegyenlytettek, majd átvették a vezetést a 28. percben. Sajnos ennél az akciónál Novák Péter vállsérülést szenvedett, le kellett cserélni.


Minden erejét összeszedve támadni kezdtek a vitézek, és óriási erőfeszitések árán ki tudták egyenliteni a battai előnyt. Az utolsó percekben kapujuk elé szorultak a vendégek, de a Vitézek nem tudták térdre kényszeriteni védelmüket, sőt az utolsó pillanatokban a battai 145-kg-os volt válogatott, Bobai Miklós révén újabb céllal megnyerték a rangadót. Ezen a héten szombaton Kecskemét ellen fejeződik be az EXTRA LIGA alapszakasz küzdelmei a Vitézek számára Kecskeméten.
Előmérkőzés Vitézek Junior-Batta Junior 99-0.

 

Esztergom RCH pálya 300 néző
Vezette: Szeidl Tamás
Vitézek: Biró,Siroki I, Kovács, Goda, Novák, Somodi, Szatmári, Berbesi, Koller, Czakó, Soós, Suiogán, Katona, Köbl, Mészáros, Remsik, Volentér
Csere: Siroki II, Sölösi
Célok: Katona 11,Siroki I 5, Berbesi 5, Soós 5.
Edző: Sölösi László

Sérülések, betegségek, eltiltások miatt Marosi, Heckel, Jimenez, Nagy R, Haspel, Collet, Jámbor, Böhm nem tudtak a csapat rendelkezésére állni.