Jótékonysági hangverseny az orgona szak elindításáért
Kultúra
2013. máj. 22.

<p>Az Esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskola 2 tanára Az Európai Unió és a Magyar Állam által finanszírozott pályázat keretében szakirányú továbbképzéseben vett részt, melynek eredményeként  az egyik tanár felsőfokú mester diplomát szerzett orgona szakirányon. Erre alapozva szeretné az iskola régóta dédelgetett tervét megvalósítani, mely az orgona szak beindítását jelentené. A tanszak elindításának elengedhetetlen feltétele egy használható, kis gyakorló orgona beszerzése, melyre az intézményi költségvetés nem ad lehetőséget.</p>
<p> </p>

A cél elérése érdekében a Zeneiskola jótékonysági rendezvénysorozatot indított, melynek első fontos állomása a 2012. június 2-án  az Esztergomi Bazilikában nagy sikerrel megrendezett jótékonysági hangverseny volt. 

A koncert során 154.945 forint adomány gyűlt össze, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni a nagylelkű felajánlóknak!

Sajnos a korábban összegyűlt összeg még nem elegendő a hangszer megvásárlására, ezért a Zeneiskola a 2012/2013. tanév végén további hangversennyel szeretné segíteni a mielőbbi hangszervásárlást.

Felajánlott adományaikat várjuk személyesen a Zeneiskolában, illetve átutalással az iskolai alapítvány számlaszámára. Kérjük, ne felejtsék el a megjegyzés rovatban feltüntetni, hogy az adományt az orgonára ajánlották fel.

Bankszámlaszám: K & H Bank Rt. 10403648-36410857-00000000

Az összegyűlt összeget folyamatosan frissítve közzétesszük a Zeneiskola honlapján;

adományszámláló: 174.945 forint

A Zeneiskola reméli, hogy a zeneszerető közönség összefogásának köszönhetően az esztergomi zenetanuló fiatalok a beszerzésre kerülő hangszernek köszönhetően lehetőséget kapnak orgona tanulmányok folytatására!

(forrás)