Darabokban lett meg a lopott kerékpár
2013. máj. 20.

<div>
<div>
<p>Szétszerelte a lopott kerékpárt, majd alkatrészeit sajátjára tette a 19 éves gyanúsított, akit 2013. május 19-én fogtak el a rendőrök, miután visszakerekezett a bűncselekmény helyszínére és a tulajdonos a biciklin felismerte sajátja alkatrészeit.</p>
</div>
</div>

A sértettől 2013. május 14-én tulajdonította el kerékpárját ismeretlen elkövető. A rendőrségen feljelentése során pontos leírást adott a bicikliről. Május 19-én a károsult ismét telefonált a rendőrségre. Elmondása szerint pár nappal korábban eltulajdonított kerékpárjának egyes alkatrészeit vélte felfedezni a szomszédjához érkező férfi biciklijén. Az egyenruhások a helyszínen kérdéseket intéztek a gyanúsítotthoz, aki tagadta, hogy lopott kerékpáralkatrészeket használt fel saját kárkerekűjének jobbá tételéhez, egy idő után azonban ellentmondásokba keveredett. Végül elismerte a lopást.

Elmondta, hogy 2013. május 14-én bemászott a sértett házának kerítésén és a melléképületből eltulajdonította a kerékpárt. A biciklivel a vasútvonal melletti bokros területre ment, ahol szétszerelte és a szükséges alkatrészeket saját kétkerekűjére szerelte. A lopott bicikli vázát a bokrok között elrejtette, ezt az egyenruhások érintetlenül megtalálták és visszaadták tulajdonosának.  

R. István ellen – szabadlábon hagyása mellett – jogtalan behatolással szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.  

KEMRFK