Elrabolták a rablót
2013. máj. 13.

<div>
<div>
<p>Nem mindennapi esemény játszódott le 2013. május 12-én 6 óra körüli időben Esztergomban. Három férfiról számoltak be a bejelentők, akik bántalmaztak egy negyediket, majd betuszkolták autójukba és elhajtottak vele.</p>
</div>
</div>

Az esztergomi rendőrök a bejelentést követően gyorsan a helyszínre érkeztek, majd onnan a jármű felkutatására indultak. Pár utcával arrébb az egyenruhások észrevették a keresett autót. Megállították és intézkedés alá vonták a benne ülőket. Egyikük sírva kérte az egyenruhások segítségét. Elmondta, hogy a három férfi rátámadt, bántalmazta és elrabolta. Azt már a három férfi egyike mesélte el a rendőröknek, hogy a 31 éves O. Norbert 5 óra körüli időben egy esztergomi söröző előtt hátulról lerúgta és ütlegelte őt, majd elvett tőle 20.000 forintot.

A sértett a rablást követően fiát értesítette elsőként, aki egy barátjával sietett apja segítségére, majd hárman a rabló felkutatásába kezdtek. Autóval járták a környéket, amikor az Ady Endre utcában S. Pál felismerte támadóját. O. Norbertet beültették a járműbe és elhajtottak vele. Elmondásuk szerint a pénzt akarták visszaszerezni tőle. Ekkor állították meg őket a rendőrök.

S. Pál és fia, valamint B. János ellen – szabadlábon hagyása mellett – önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, O. Norbertet viszont rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

KEMRFK