Lottózót akart kirabolni egy esztergomi férfi Tatán
Bulvár
2013. máj. 6.

<div>
<div>
<p>Fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Komárom–Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya K. Ferenc ellen. A 38 éves esztergomi férfit percek alatt elfogták a rendőrök.</p>
</div>
</div>

A gyanúsított 2012. december 14-én 10 óra körüli időben sétált be a tatai lottózóba fegyverrel a kezében és az ott dolgozó alkalmazottól a napi bevételt követelte. A nő a kérésnek nem tett eleget, így a rabló értékszerzés nélkül gépjárművel elmenekült a helyszínről. A gyors rendőri intézkedésnek és a széles körű adatgyűjtésnek köszönhetően az elkövetés utáni percekben már részletes személyleírással rendelkeztek a közterületi szolgálatot ellátó egyenruhások. Ez alapján ismertek rá a Tatai Rendőrkapitányság járőrei. A bűncselekmény elkövetésétől nem messze járőröztek, mikor szembe jött velük autójával az elkövető, akit azonnal felismertek. Megállították és elfogták a volán mögött ülő férfit, aki gyanusítotti kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

 

K. Ferencet a büntetőeljárás idejére a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Az ellene folyó nyomozást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek.

KEMRFK

(forrás)