Kikapott, így nem jutott tovább a magyar rögbiválogatott a vb-selejtezőben
Sport
2013. ápr. 20.

<p>A magyar rögbiválogatott szombaton 16-15-re kikapott Ciprustól az Esztergomban rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen és nem jutott tovább a csoportjából.</p>
<p> </p>

"Hatalmas siker ez, mert egyetlen pontra voltunk a csodától. Ez a ciprusi csapat sorozatban 19. sikerét aratta, legutóbb 2006-ban kapott ki" - mondta az MTI-nek Turi Pál, a hazai szövetség elnöke.
A sportvezető a meccs után arról számolt be, hogy mivel Ciprus, a csoport első helyezettje nem tagja a nemzetközi szövetségnek, minden bizonnyal a második magyarok jutnak a következő körbe köszönhetően annak, hogy ezúttal hét ponton belüli különbséggel kaptak ki, s így egy ponttal gazdagodtak. Később azonban jelezte, hogy megkapták a nemzetközi szövetség hivatalos tájékoztatását, miszerint törlik a Ciprus ellen elért eredményeket, amely azt jelenti, hogy a magyarok helyett Szlovénia került a következő körbe.
A magyarok október elején, a bolgárok legyőzésével kezdték a selejtezős sorozatot, majd egy szoros mérkőzésen vereséget szenvedtek a szlovénok vendégeként, két hete pedig legyőzték az osztrákokat. Az ötösből csak az első helyezett jutott a selejtező következő szakaszába, ahol Luxemburggal vagy Norvégiával találkozik.

 MTI

(forrás)