Kormányhivatal: Tétényi Évának alá kell írnia a költségvetést
Közélet
2013. ápr. 19.

<p>,,A 2013. március 14-i ülésen <a href="http://www.szeretgom.hu/content/72742-elfogadtak-a-koltsegvetest">elfogadott </a>2013. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet elfogadottnak tekinthető. Az elfogadott rendeletet a Mötv. szabályai szerint alá kell írni a jegyzőnek és a polgármesternek, és gondoskodnia kell a kihirdetéséről"- írta a Kormányhivatal április 18-án kelt állásfoglalásában a Fidesz-KDNP frakció vezetőjének.</p>

2013. március 14-én a képviselő testület 10 igen 2 nem szavazattal elfogadta a 2013. évi költségvetésről szóló rendeletet. Tétényi Éva - élve polgármesteri jogával - kezdeményezte a költségvetés ismételt tárgyalását.

2013. március 28-án összehívott ülésén tűzte napirendre a Képviselő-testület a 2013. évi költségvetési rendelet ismételt tárgyalását. Az ülésen Tétényi Éva egy általa kompromisszumos költségvetésnek nevezett javaslatot terjesztett elő, ugyanakkor a 2013. március 14-én a Képviselő-testület minősített többsége által a benyújtott módosító indítványokkal együtt elfogadott rendeletet nem volt hajlandó ismételten szavazásra bocsátani, hanem az előterjesztést visszavonta, és nem engedte szavazni erre hivatkozva a Képviselő-testületet.

Ezen jogszabálysértő polgármesteri akció következtében a Fidesz-KDNP frakcióvezetője levélben fordult a Kormányhivatalhoz a 2013. évi költségvetés újratárgyalásával kapcsolatban, hiszen álláspontunk szerint a polgármesternek az előterjesztés visszavonására már nem volt lehetősége. A 2013. március 14-én elfogadott költségvetést polgármester asszonynak pedig alá kellett volna írnia.

A Kormányhivatal válaszában egyértelműen kimondta: a március 14-én elfogadott 2013. évi költségvetésről szóló rendeletet alá kell írnia Tétényi Évának.

 

Fidesz- KDNP Frakció


 

(forrás)