Ferenc pápa üdvözölte a magyar zarándokokat
Egyház
2013. ápr. 17.

<p>Székely János esztergom-budapesti segédpüspökkel is szót váltott Ferenc pápa a szerdai általános audiencián. A magyar segédpüspök az esztergomi szeminárium paptanárainak és növendékeinek római zarándokútját vezette.</p>

A Szent Péter téren ötvenezer hívő előtt tartott általános audiencia végén Székely János segédpüspök, az Esztergomi Hittudományi Főiskola rektora gyűrűcsókra járult az egyházfőhöz.
" Örömömet fejeztem ki Ferenc pápának a szegények iránti figyelme miatt. A Szentatya magyarul azt válaszolta, hogy Isten éltesse!" - számolt be Székely az MTI-nek.
A főiskola és az esztergomi Érseki Papnevelőintézet elöljáróink, paptanárainak és növendékeinek több napos zarándoklata a római bazilikákat, a főbb templomokat és a katakombákat érintette. Magyar misét mutattak be többek között a Santo Stefano Rotondóban, a magyarok római nemzeti templomában.
A 43 fős csoport másik vezetője, Blanckenstein Miklós, az esztergomi papnevelő intézet rektora az MTI-nek elmondta, hogy a szeminárium első római zarándoklatát a Hit Évének alkalmából tartották.

 

MTI

(forrás)