Gázkompresszorokat gyártó üzemet adtak át Esztergomban
Gazdaság
2013. ápr. 15.

<p><span id="ctl05_lbLead"> A német tulajdonú Aerzen Hungária Kft. gáz- és hűtő csavarkompresszorok tervezését és gyártását végző üzemet adott át Esztergomban mintegy 400 millió forintos beruházással - mondta el a társaság ügyvezető igazgatója hétfőn az MTI-nek.</span></p>

Legányi András hozzátette, a szerviz 20 dolgozója mellett a tervező- és gyártóbázis Esztergomba településével 2013 végéig 50 új munkahelyet hoznak létre. A beruházást a német anyavállalat saját erőből finanszírozta az itt termelt nyereség Az Aerzen Hungária Kft. 1994 óta működik Magyarországon, a vállalat csavarkompresszorai megtalálhatók például a szőregi és a zsanai föld alatti A társaság forgalma 2012-ben meghaladta az egymilliárd forintot, az előzetes rendelésállomány alapján 2013-ban pedig 2,5 milliárd forint fölé emelkedik.
Az ügyvezető elmondta, a bővülés az exportból származik, idén jelentős megrendeléseket teljesítenek horvát, lengyel, német és orosz vállalatoknak. A cég számára bővülést jelenthet a biogáz kompresszorok gyártása, melyek fejlesztését idén befejezik.
Az Aerzener Maschinenfabrik cégcsoportnak 35 országban van irodája, Németországban mintegy ezer, a leányvállalatokkal együtt mintegy ezerötszáz alkalmazottja van.

MTI

 

(forrás)