Rendőrségi hírek
2013. ápr. 10.

<p>A gépkocsifeltörőtől a vastolvajon át a búzatolvajig. A mai nap kék hír-termése Esztergomban.</p>

Gépkocsi-feltörőt füleltek le a rendőri vezetők
Rendőri vezetők fülelték le azt a szlovák állampolgárt, akit gépkocsi-feltörés elkövetésével gyanúsít az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Elfogását követően őrizetbe vették a 41 éves férfit.

Munkaértekezletről tartottak vissza szolgálati helyükre az Esztergomi és Dorogi Rendőrkapitányságok vezetői és Bűnügyi Osztályainak vezetői, mikor kiszúrták a kerékpárral közlekedő férfit. Az esztergomi rendőrkapitány ismerte őt még nyomozó korából. Gépkocsi-feltörések miatt ítélték el és utasították ki 10 évre Magyarország területéről.

A vezetők a férfi után fordultak, de a házak között elkerekezett, így azonnal nem találták meg őt. A járőröket utasították, hogy velük együtt ők is kezdjék meg a felkutatását. Végül az egyenruhások fogták el Dorogon, majd átadták az esztergomi kollégáknak, akik előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint megalapozott a gyanú, hogy a férfi törte be egy személygépkocsi ablaküvegét Esztergom belterületén 2013. április 3-ról 4-re virradó éjjel és tulajdonított el belőle különböző értékeket. A 41 éves szlovák állampolgár ellen – őrizetbe vétele mellett – szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.  

 
Fiatalon kezdte

Garázdaság elkövetése miatt kereste a bíróság azt a 21 éves esztergomi nőt, akit 2013. április 9-én fogtak el az esztergomi rendőrök. Őrizetbe vételét követően az egyenruhások a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájára szállították.

A járőrök a bíróság által kibocsátott elfogatóparancs alapján keresték fel a nőt esztergomi otthonában. Kopogásukra ő nyitott ajtót. Miután közölték vele, miért jöttek, elfogták és előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra. Őrizetbe vételét követően az egyenruhások Székesfehérvárra vitték.

 Két gyanúsítottat hozott a körzeti megbízott nyomozása

Vastolvajokat fogott el Pilismarót körzeti megbízottja 2013. április 9-én. A sértett a rendőrtől tudta meg, hogy meglopták.

A gyanúsítottak az egyik esztergomi vastelepen próbálták meg eladni az eltulajdonított értékeket, de a fémfelvevőhely tulajdonosa gyanította, hogy azok bűncselekmény elkövetéséből származnak, így nem vette át az eladásra kínált vastárgyakat. Miután a pilismaróti körzeti megbízott tudomást szerzett az esetről, adatgyűjtésbe kezdett. Sejtette, hogy a hajózáshoz használt acélhorgonyok a pilismaróti Felső Öbölben található hajó temetőből származhatnak.

A körzeti megbízott a tulajdonos felkutatását követően az elkövetők keresésére indult. Esztergomban egy bevásárlóközpont parkolójában találta meg őket és vonta ellenőrzés alá a 31 éves B. Zoltánt és a 37 éves B. Tibort, akiket kollégái segítségével elfogott és előállított az Esztergomi Rendőrkapitányságra. Gyanusítotti kihallgatását követően a két férfi ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. 

Tolvajt fogadott a házába

Kisebb értékre elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 21 éves U. Henrietta ellen, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy esztergomi ingatlanból mintegy fél millió forint értékben arany ékszereket tulajdonított el.

A sértett sejtette, hogy értékeit unokája vihette el, akit befogadott otthonába. A gyanúsított apránként vitte el és adta el az értékeket, majd az értük kapott pénzt elköltötte. Miután a nagymama rájött a lopásra és hiába kérte vissza ékszereit, feljelentette unokáját a rendőrségen. 2013. április 9-én fogták el őt a nyomozók és hallgatták ki gyanúsítottként. U. Henrietta az ellene indított büntetőeljárás során szabadlábon védekezhet.

 

Búzát lopott, lebukott

29 mázsa bezsákolt búzát, vaskereket és fémtüskét lopott 2013. március 28-ról 29-re virradóra egy dömösi férfi egy esztergomi magtárolóból. 2013. április 9-én fogták el őt az esztergomi nyomozók.

A 29 éves V. Szilárd a város egyik vastelepén adta le az eltulajdonított vastárgyakat, melyet a nyomozók megtaláltak. Azt is megtudták, ki adta le azokat, így a rendőrök a feltételezett elkövető nyomába eredtek. Április 9-én a vastelep közelében fogták el és állították elő a rendőrségre, ahol ellene – szabadlábon hagyása mellett – nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

A hírek forrása: KEMRFK