Két gyanúsított, 12 rendbeli bűncselekmény
2013. ápr. 9.

<div>
<div>
<p>12 rendbeli dolog elleni erőszakkal szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 42 éves R. Bálint ellen. Bolti lopás, kerékpár-eltulajdonítás és más vagyon elleni bűncselekmények írhatók a számlájára.</p>
</div>
</div>

A gyanúsított nem válogatott a helyszínek között. 2012. augusztus 26-án például a dorogi temető ravatalozójának mellékhelyiségébe jutott be, majd az oda felszerelt három darab pénzérme automata ajtaját kifeszíttette és eltulajdonított több 100 Ft-os pénzérmét Kerékpárokból is többet „gyűjtött össze” a férfi, melyek között akadt férfi és női vázas egyaránt.

A gyanúsított a betöréstől sem riadt vissza. 2012. május 26-án az ablakot betörve hatolt be egy dorogi órás üzletbe, ahonnan három darab karórát lopott el, majd 2012. augusztus 27-én ismét betörte a bolt kirakatüvegét, de elvinni akkor semmit sem tudott. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a 12 bűncselekmény elkövetése során három esetben R. Bálintnak társa is volt. A 32 éves D. Marcell három kerékpár eltulajdonításában segédkezett neki.

R. Bálint ellen 12 rendbeli, D. Marcell ellen pedig három rendbeli dolog elleni erőszakkal szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Az eljárást a rendőrség befejezte és vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek.  

KEMRFK