140 család nevében
2013. ápr. 3.

<p>Az esztergomi közmeghallgatáson 2012. november 12-én felvetettem a Kovácsi lakótelep távfűtés díjtételének problémáját.</p>

Ekkor elmondtam, hogy átlagosan 3-6000 Ft-al valami oknál fogva többet fizetnek az itt lakók, mint a város más részén található azonos nagyságú lakások után.

Viszont van a Budai Nagy Antal út 13-31 közötti 10 lépcsőház, amely nem 3-6000 Ft-al fizet többet, hanem sokkal nagyobbak az eltérések.

A napokban többen kerestek meg, hogy segítsek a közel 50 ezer Ft-os távfűtés számlák ügyében, hiszen az azonos kialakítású Schweidelen, Budain, Móriczon, Schleiferen is sokat fizetnek, de a megnevezett, legrégebben épült Budai lakótelepi lakásokban, átlagban még vagy 10-15 ezer forinttal havonta több a számla.

A probléma minimum 140 családot érint, információim szerint az itt lakók a városban a legelavultabb technológia révén kapják a távhőszolgáltatást, amely költségcsökkentő megoldás után kiállt.

Ezen a városrész nem a leggazdagabb emberek lakhelye, ezért azonnali segítség kell a Budai Nagy Antal út 13-31 szám alatt élőknek. Továbbra is mindent megteszek az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerültekért.

Áprilistól az ingyenes jogsegélyszolgálatunkat is elindítjuk!

 Kovács Géza