11 százalékos a munkanélküliség a megyében
Gazdaság
2013. márc. 28.

<p>Januárban és februárban is folytatódott az álláskeresők számának emelkedése Komárom-Esztergom megyében, arányuk március elején elérte a gazdaságilag aktív korú népesség 11 százalékát - közölte a megyei munkaügyi központ igazgatója csütörtökön az MTI-vel.</p>

Pákozdi Szabolcs tájékoztatása szerint a megye munkaerő-piaci mutatói az egy évvel korábbiakhoz képest egy százalékponttal romlottak, február végén 16 303 álláskereső szerepelt a nyilvántartásban.

A létszámnövekedésben jelentős része van a pályakezdőknek, számuk minden év februárjában emelkedést mutat, összefüggésben a őszi szemeszterekkel és a keresztféléves képzések befejeződésével. 

A gimnáziumból, illetve felsőfokú intézményekből kikerülő álláskeresők száma a januárihoz képet csaknem megkétszereződött - ismertette az igazgató.

A korábban bejelentett igényekkel együtt a megyei kirendeltségek kínálatában február végén 1210 betölthető állás szerepelt, amelyek közül 630 támogatott munkahely volt. Közfoglalkoztatási programokhoz 54 embert helyeztek el, rajtuk kívül 151 álláskeresőt sikerült normál munkahelyre kiközvetíteniük.

MTI

(forrás)