Sikeres várostakarítás Esztergomban
Környezetünk
2013. márc. 25.

<p>Múlt szombaton több mint 100 önkéntes részvételével eredményesen és rendben lezajlott az ötödik Nagy Várostakarítás. Az önkéntes várostakarítók reggel 9-től délután 5 óráig 20 köbméter szemetet és tavalyi avart gyűjtöttek össze a Kis-Duna parton, a Széchenyi téren és a Belvárosban. Emellett az interneten megadott szervezői telefonszám is rengeteget csörgött, így egy kisteherautó egész nap a város utcáit rótta, és szedte össze a környezetükre igényes lakók közterületről összeszedett szemeteszsákjait.</p>

A Szent Tamás hegyen, valamint az aranyhegyi lakótelep bizonyos részein több száz zsákot szedtek össze a szervezők, az összes összegyűjtött zsákok száma pedig meghaladta az 500-at. A múlt héten az önkormányzat által elindított, közhasznú munkások segítségével hétköznap végzett folyamatos takarítás, valamit  az önkéntes várostakarítók munkája nyomán az ünnepre megszépült Esztergom. A szervezők a sikerre és az érdeklődésre való tekintettel a következő Nagy Várostakarítást a Föld Napja alkalmából április 20-án, szombaton tartják meg, bővebb információ az interneten (Facebook/ Nagy Várostakarítás) lesz található.

 

Reméljük, hogy egyre több lesz a tisztán tartott terület a városban, és így egyre többen kapnak kedvet hétvégente közösségi takarításra. Köszönet a lelkes résztvevőknek, a TÉrieknek, az Esztergomi TSz-nek, a Saubermacher Kft.-nek, a Bála Gálának, és minden névtelen és jóakaratú esztergominak!

A Nagy Várostakarítók

Esztergom. 2013. március 25.

(forrás)