Feloszlott Dömösön a képviselő-testület
Közélet
2013. márc. 20.

<p>A Komárom-Esztergom megyei Dömösön a négy független tag szavazatával feloszlott a képviselő-testület. A képviselők által 2012 májusa óta felfüggesztett polgármester a szavazáson nem vett részt - tájékoztatta a képviselők egyike szerdán az MTI-t.</p>

Csonka József elmondta, céljuk a polgármester eltávolítása. A választási bizottságot a lehető legkorábbi időpont kiírására kérték és mindegyik képviselő indulni fog. "Korábban fegyelmi ügyek miatt a bíróságon kezdeményeztük a polgármester tisztségéből való felmentését, ezt tíz hónap alatt elutasították. A döntést megfellebbeztük, de nincs időnk újabb tíz hónapot várni" - fogalmazott a képviselő.
    Csonka József hozzátette, a polgármester jelenleg nem láthatja el tisztségét, mert egyrészt a felfüggesztés hatálya alatt áll, másrészt a január 31-i határidőig nem adta le a vagyonnyilatkozatát.
    Az elfogadott határozat kimondja, hogy a képviselő-testület "a polgármestert a törvények betartására, a helyi önkormányzati rendeletek betartására, foglalkozási kötelezettségéből eredő munkavégzésre semmilyen eszközzel rávenni nem tudta", ezért a község érdekeit szem előtt tartva az önfeloszlatás mellett döntenek.
    Novák Lajos független polgármestert az MTI-nek telefonon nem sikerült elérni, a község vezetője korábban az "idegek harcának" minősítette a testület és a közte fennálló, feszült viszonyt.

MTI

(forrás)