MSZP: A jobboldal végképp tönkreteszi Esztergomot
2013. márc. 18.

<p>A mai napon elfogadott 2013-as esztergomi költségvetés beüti az utolsó szöget is a város koporsójába. A jobb oldal végleg romlásba dönti a várost.</p>

Miután fideszes többségű pénzügyi bizottság az éjszaka folyamán lenullázott minden kiadást, így a város alapvető működése került veszélybe. A jobboldali megszorítások mértéke a 2011-es, adósságrendezési évet idézi, nem garantálva a város éves működésének költségeit. Összevonná Esztergom,Esztergom- Kertváros és Szentgyörgymező kulturális intézményeit, veszélyeztetve ezzel több tucat szakkör és egyesület működését, megfosztva ezzel több ezer embert a kulturális lehetőségektől.

A jobboldal olyan mértékben faragja le a városüzemeltetési költségeket, hogy nem lehet biztosítani az utak járdák javítását, a síkosság-mentesítést és a közterületek gondozását. A jobboldal felelős Esztergom jelenlegi állapotáért, a város kilátástalan helyzetéért.

Nincs más út, mint a képviselőtestület feloszlatása, hiszen a jobboldali képviselők nem látják el eskü szerint feladatukat, nem a város gyarapodásáért, hanem ellehetetlenüléséért dolgoznak.

AZ MSZP nem támogatja ezt a jobboldali, megszorító költségvetést.

 

Nyíri Attila
önkormányzati képviselő (MSZP)