Katasztrófavédelmi felhívás
Környezetünk
2013. márc. 15.

<p>A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jelentése szerint a megyében csütörtök reggel óta megközelítőleg 100 káresetet számoltak fel, és a mentés jelenleg is zajlik. A megyében mozgósítható összes tűzoltó egység, szám szerint 26 kint van az utakon, autópályán és igyekszik segíteni mindenkinek. A szolgálatban lévő 72 tűzoltó kitartással megy káresetről káresetre, melynek eredményeképpen már közel 1500 embert sikerült kiszabadítani a hó fogságából.</p>
<p> </p>

 

Azok, akik nem tudnak hazamenni, mert otthonuk túl messze van, vagy elzárja a hó, a kritikus területek településein megnyíltak a melegedő helyek, és a hajnali órákig összesen 1400 ember húzta meg magát a sportcsarnokokban, faluházakban, iskolákban.

Az időjárás előrejelzés továbbra sem jelez enyhülést – tájékoztatott a szóvivő, ezért nyomatékosan kérik a lakosságot, hogy maradjanak otthon a fűtött lakásban. Az autópályán jelenleg is folyik a szalagkorlát átvágása és a gépjárművek mentése. Azokért a lakosokért, akik nem tudnak tovább közlekedni, melegedő buszok érkeztek, ezek jelenleg is szedik össze az embereket.

A tűzoltó egységek mellett a Megyei Védelmi Bizottság Általános Munkacsoportja és a Helyi Védelmi Bizottságok is folyamatosan dolgoznak a melegedő helyeken tartózkodók ellátása és az utak minél gyorsabb letisztítása érdekében.

A hatóság ezúton hívja fel a lakosság figyelmét, hogy Bajna település közúton jelenleg megközelíthetetlen, ezért autóval senki ne induljon Bajnára, sem a falut el ne hagyja.

 

Esztergom 2013. március 15.

 

Váczy-Hübschl István

sajtófőnök

   Esztergom, Polgármesteri Hivatal

 

 

(forrás)