Rendőrautót rongált dühében
2013. márc. 12.

<div>
<div>
<p>Rendőrautókat rongált meg egy esztergomi férfi 2013. március 10-én, miközben a rendőrök egy szórakozóhelyen robbanószer után kutattak. A bűncselekmény elkövetésével a 27 éves T. Tamást gyanúsítja az Esztergomi Rendőrkapitányság, akit 2013. március 11-én fogtak el a nyomozók.</p>
</div>
</div>

Rendőrautókat rongált meg egy esztergomi férfi 2013. március 10-én, miközben a rendőrök egy szórakozóhelyen robbanószer után kutattak. A bűncselekmény elkövetésével a 27 éves T. Tamást gyanúsítja az Esztergomi Rendőrkapitányság, akit 2013. március 11-én fogtak el a nyomozók.

Az egyenruhások a szórakozó hely bejárata elé parkoltak a szolgálati autókkal, elzárva az állampolgárok elől az épületbe való bejutást. A szórakozni vágyó férfi nem tetszésének adott hangot a rendőri intézkedés miatt. Kiabált, dühöngött, majd az egyik járműről letörte a rendszámtáblatartót és a hátsó ablaktörlő lapátot, a másikról pedig az antennát vette le erőszakkal, az ablaktörlőt pedig kihajlította, mely használhatatlanná vált.

Miután szabaddá vált a bejutás, a férfi a többi vendéggel bement a klubba, és ahogy később gyanusítotti kihallgatása során elmondta, bulizott egy jót. A széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően a nyomozók már másnap elfogták a rongálót, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését, sőt azt is bevallotta, hogy a bulizást követően hazafelé tartva egy helyi autókereskedés udvarára is behatolt, ahol további öt személygépkocsinak ütötte be a szélvédőjét, törte le róluk a visszapillantó tükröt, az ablaktörlőt és rendszámtartót. A nyomozók a férfi előállítása során házkutatást is tartottak, melynek során lefoglaltak egy rendszámtáblát. Erről a gyanúsított elmondta, hogy pár hónapja került hozzá, miután letörte azt egy autóbuszról.

T. Tamás ellen – szabadlábon hagyása mellett – több rendbeli rongálás és garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság.

KEMRFK