Lopott holmi lapult a babakocsiban
2013. febr. 25.

<div>
<div>
<p>Szabálysértési értékre elkövetett betöréses lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya P. Margit 50 éves budapesti lakossal és ismeretlen társaival szemben, akik a gyanú szerint 2013. február 24-én betörtek egy Esztergom-kertvárosi szállóba és onnan ágyneműhuzatot, valamint függönyt tulajdonítottak el.</p>
</div>
</div>

Az 50 éves nő és két társa a lakatlan szálló ablakát betörve hatoltak be az épületbe, majd a lopott holmit egy babakocsiba rejtették. A rendőrök a bűncselekmény helyszíne felé menet lettek figyelmesek a babakocsit toló nőre, a késői órán gyanúsnak találták az utcán gyermekét sétáltató nőt. Ellenőrzés alá vonták. Az egyenruhások nem lepődtek meg, hogy nem volt gyerek a babakocsiban, melyben megtalálták a szállóból ellopott tárgyakat. A nőt előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol gyanusítotti kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését, valamint, hogy abban két társa is segédkezett.

Az 50 éves P. Margit ellen – szabadlábon hagyása mellett – szabálysértési értékre elkövetett betöréses lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, két társát még keresi a rendőrség.

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság