Berzeviczy Gergely-emlékfal avató Esztergomban
2013. febr. 20.

<p>Az esztergomi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és a Berzeviczy Gergely Közgazdasági Szakközépiskola egyesülésével létrejött Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola fennállásának 101. évfordulóját ünnepli. Az esemény alkalmából 2013. február 21-én 16 órakor kerül sor az iskolában a Berzeviczy Gergely-emlékfal felavatására.</p>

Az ünnepség keretében felavatásra kerülnek a Berzeviczy Gergely valamint az iskola egykori tanárai Miskolczi Tivadarné Czellér Erzsébet, Szabó Mátyásné Vörös Marianna, és Jó-Dobornya László igazgató tiszteletére elkészített és elhelyezett tantermi névtáblák is. Megemlékeznek Hagelmayer Istvánról az Állami Számvevőszék első elnökéről, az iskola neves diákjáról is.

A jeles eseményt Meszes Balázs iskolaigazgató nyitja meg.

 

Ünnepi köszöntőt mond Dr. Kukorelli István, egyetemi tanár, jogtudós, az MTA doktora. Levélben köszönti az eseményt Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke és Juhász József a Megyei Iparkamara elnöke.

Az ünnepi beszédek után az iskola tanárainak és diákjainak ünnepi irodalmi műsorát hallgathatják meg a jelenlevők. Ezt követi a Berzeviczy-emlékfal felavatása és a tantermi névtáblák leleplezése.

Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola