33 milliót tankolt el a bűnszövetség
2013. febr. 17.

<div>
<div>
<p>Jelentős kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság hét személy ellen, akik egy tankoló kártyát jogosulatlanul felhasználva közel 33 millió forintos kárt okoztak annak tulajdonosának.</p>
</div>
</div>

2013. február 13-án tett feljelentést egy szállítmányozó cég vezetője ismeretlen tettes ellen, aki 2011. május 4. és 2013. február 8. között rendszeresen tankolt az egyik kamionjára kiállított tankoló kártyával. A sértett 2012. áprilisában értékesítette a tehergépkocsit, de a tankoló kártyát nem vonták vissza. A tulajdonos akkor szerzett tudomást a kártya jogtalan felhasználásáról, mikor 2013. januárjában részletes számlát kapott, melyen a korábban eladott kamion és az arra kiállított tankoló kártya is szerepelt fogyasztóként.

A számla adatai és a cégtulajdonos által elmondottak alapján a rendőrök megállapították, hogy a bűncselekményt a tehergépjárművet korábban rendszeresen vezető 42 éves esztergomi férfi követhette el. Ő ismerte a kártyához tartozó PIN kódot és indoka is volt egykori munkáltatója megkárosítására. Őt 2013. február 14-én fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók. Ennek során elmondta, hogy a kártyát mindig ugyanazon a benzinkúton használták fel, itt ugyanis ismerte az egyik dolgozót, egy 33 éves táti benzinkutast, akivel megállapodott a tankolás gyakoriságáról és módjáról. Az üzemanyagot csökkentett áron értékesítették ismerőseik körében, az így szerzett pénz nagy részén pedig ketten osztozkodtak.

Az üzlet lebonyolításában további öt személy segédkezett nekik: a benzinkút dolgozói és rokonok, akik kisebb összegeket kaptak a bűncselekményben való közreműködésért. A bűnszövetség hét gyanúsítottja ellen - szabadlábon hagyásuk mellett - jelentős kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. 

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság