Cementet loptak a lábatlani gyárból
Bulvár
2013. febr. 9.

<div>
<div>
<p>Különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 38 éves asszony és társa ellen, aki 2009 februárjától 2010 decemberéig nagy mennyiségű cementet tulajdonított el munkáltatójától.</p>
</div>
</div>

A gyár tulajdonosai 2011 júliusában tettek feljelentést a rendőrségen, miután egy belső ellenőrzés során bűncselekményre bukkantak. Az önrevíziót azt követően indították, hogy megyeszerte elterjedt a hír, miszerint nagyon olcsón lehet ismeretlen eredetű, akár nagyobb mennyiségű cementhez jutni. A vizsgálat eredményeként a cég vezetői nagy mennyiségben találtak olyan szállítóleveleket, melyek alapján bizonyíthatóan kiszállításra került az azokon szereplő mennyiség, viszont utólagos sztornózásuk miatt a számlázás elmaradt.

 

A belső ellenőrzés megállapításain elindulva a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálói azonosították azt a személyt, aki a szállításokat megrendelte és, aki a fuvarokat meg nem történtté minősítette át a gyár számítógépes rendszerében. Az eljárás során bizonyítást nyert, hogy a mintegy 150 millió forintos kárt okozó bűncselekményt a gyár alkalmazásában álló 38 éves asszony nem egyedül követte el, a szállítást ugyanis egy a gyárral üzleti kapcsolatban álló cég segítségével bonyolította le. A fuvarozással és értékesítéssel foglalkozó Kft vezetőjét szintén gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség.

 

A különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanújával folytatott eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte és vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

(forrás)