Önkéntes véradás Borbély Zoltán emlékére
Egészségügy
2013. febr. 5.

<div>
<div>
<p>2008. február 11-én, Esztergom-Kertvárosban szolgálatteljesítés közben hősi halált halt Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy. Emlékére 2010-től minden év február 11-e Magyarország Rendőrségének hivatalos véradó napja. Komárom-Esztergom megyében idén két helyszínen adhatnak vért azok, akik szeretnének a „mindennapok hősévé” válni. 2013. február 11-én (11:00-17:00 óra között) Tatabányán a Vértes Center földszintjén, február 12-én (10:00-15:00 óra között) pedig az Esztergomi Rendőrkapitányság épületében.</p>
</div>
</div>

Az önkéntes véradással nem csak Borbély Zoltánnak kívánunk emléket állítani, de tisztelgünk azon rendőrök emléke előtt is, akik mindannyiunk biztonságának megóvása érdekében teljesített szolgálatuk közben haltak hősi halált. Véradásunk néma főhajtás a hősök előtt, egyben néma tiltakozás az erőszak ellen. Legyen Ön is egy a segíteni akarók közül, adjon vért, váljon a mindennapok hősévé és mentse meg 3 ember életét!

Tatabányán a Magyar Vöröskereszt és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság érdekes programmal várja nem csak a véradókat. A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt sminkelt sérülésekkel, annak ellátásával, Ambu-babán történő újraélesztés gyakorlásával vesz részt a rendezvényen. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya prevenciós kisfilmek vetítésével és drogtotóval készül, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága pedig elhozza „részeg szemüvegeit”, melyek segítségével kipróbálható, hogyan változik meg látásunk, térérzékelésünk, egyensúlyunk alkoholfogyasztás során. Továbbá az ÁNTSZ AIDS-tanácsadást tart és tápláltsági állapotfelmérést végez.

 

                            Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

(forrás)