Polgárőröknek lettek gyanúsak a fatolvajok
2013. jan. 24.

<div>
<div>
<p>Lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 23, egy 28, valamint egy 31 éves férfival szemben, akik 2013. január 22-én este egy esztergomi telekről fát tulajdonítottak el. A tolvajokat a helyi polgárőrök vették észre, majd értesítették a rendőrséget.</p>
</div>
</div>

A helyi polgárőrcsoport 2013. január 22-én este lett figyelmes egy, az út szélén álló tehergépkocsira, melynek raktere nagy mennyiségű fával volt megrakodva. Gyanúsnak találták a látottakat, ezért értesítették a rendőrséget. Az esztergomi járőrök a helyszínen ellenőrzés alá vonták a járműben ülő három férfit. Az egyenruhások kérdőre vonták őket a raktérben lévő fát illetően, amiről azt állították, egy barátjuk telkéről, annak engedélyével vágták ki azokat. A rendőrök nem hitték el az intézkedés alá vont személyek által mondottakat, ezért az esztergomi nyomozókkal együttműködve adatgyűjtésbe kezdtek. Kiderült, hogy az állítólagos barát nem létezik, a fát pedig illegálisan vágták ki egy esztergomi telekről. A három férfit előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol gyanusítotti kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek és több hasonló bűncselekmény elkövetését is elismerték.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya – szabadlábon hagyásuk mellett - lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a három férfi ellen.

                                              

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság