Emelkedett a munkanélküliség a megyében
Gazdaság
2013. jan. 17.

<p><span id="ctl05_lbLead">December végére a gazdaságilag aktív népességen belül 9,6 százalékosra nőtt a nyilvántartott álláskeresők aránya Komárom-Esztergom megyében - közölte a megyei munkaügyi központ igazgatója csütörtökön az MTI-vel.</span></p>

 Pákozdi Szabolcs tájékoztatása szerint a mutató egy hónap alatt 0,9 százalékponttal emelkedett.
    A növekedés hátterében részben az áll, hogy nőtt azoknak a száma, akik elvesztették munkájukat, miközben egy éves időtávon belül jelentősen, mintegy 60 százalékkal nőtt a pályakezdő munkanélküliek száma.
    A decemberi beáramlás felerősödéséhez leginkább a befejeződött közfoglalkoztatási programokban résztvevők nyilvántartásba való visszatérése járult hozzá. A programokból november végén több mint 600 fő lépett ki, akiknek nagy része rövid időn belül újra álláskeresővé vált.
    Az év utolsó napjára 669 betölthető állás maradt a munkaügyi központok kínálatában, az álláskeresők száma 14.225 fő volt. A munkaügyi központ decemberben 322 embernek tudott állást közvetíteni, közülük 246 fő támogatott foglalkoztatásba került, a többieket normál munkahelyekre vették fel.

MTI

(forrás)