Közlekedési helyzetkép - 09:20
2013. jan. 14.

<div>
<div>
<p>Járhatatlan út nincs a megyében, de Esztergom és Dorog térségében, a 81-es számú főúton és az M1-es autópálya több szakaszán a hófúvás miatt nehézkesen lehet közlekedni. Az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalon a 35-ös km szelvényben egy műszaki hibás kamion vesztegel a külső forgalmi sávban, így itt csak a belső forgalmi sáv járható. A Budapest felé vezető oldal 31-es km szelvényében pedig leállt az autópálya forgalma.</p>
</div>
</div>

Komárom-Esztergom megyében egyelőre megszűnt a havazás, az utakon 10, helyenként 20 cm a hó vastagsága. Viharos szél fúj, mely hófúvásokat, hótorlaszokat okoz. Az utak csúszósak, ezért a rendőrség kéri az állampolgárokat, aki teheti, hagyja a parkolóban az autóját és használja a tömegközlekedési eszközöket. Akinek muszáj autóba ülnie, az fokozott óvatossággal közlekedjen.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint 2013. január 14-én túlnyomóan borult lesz az ég. Sokfelé várható havazás, amelyet a nap folyamán dél felől a Nyugat-Dunántúl és az Északi-középhegység kivételével havas eső, majd eső vált fel, átmenetileg pedig ónos esőre is számítani kell. Ezzel együtt délutánra az ország középső és keleti részén a csapadék átmenetileg meg is szűnik. Élénk, helyenként viharos a keleti, délkeleti szél, mely nagymértékben csökkentheti a járművek menetstabilitását és hófúvásokat okozhat. A hőmérséklet kora délután -1, 6, késő este -1, +3 fok között várható. Útnak indulás előtt készítsünk az autóba szükség esetére hólapátot, meleg takarót, forró teát.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a közúti közlekedésben résztvevőket, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek. Tartsanak nagyobb követési távolságot, haladjanak lassabban, az útviszonyoknak megfelelően. A rendőrség felhívja továbbá a járművezetők és utasaik figyelmét a biztonsági öv használatának fontosságára.