Telefont lopott a házibulin
2013. jan. 10.

<div>
<div>
<p>Lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 28 éves esztergomi férfi ellen, aki a nyomozás jelenlegi állása szerint 2013. január 5-én eltulajdonított egy nagy értékű mobiltelefont.</p>
</div>
</div>

Házibulit tartott a gyermekkorú sértett január 5-én este, miután édesanya elutazott. A baráti társasághoz idegenek is csatlakoztak. Miután elmentek, vette észre a lány, hogy eltűnt a Karácsonyra kapott mobiltelefonja. Miután édesanyja másnap hazaért, bevallotta neki mi történt, majd együtt elmentek az Esztergomi Rendőrkapitányságra és feljelentést tettek.

A nyomozó elsőként azokat ellenőrizte le, akik a házibuliban voltak. Egy kivétellel mindenki „tisztázta magát”. A gyanú egyre inkább a hívatlan vendégek egyikére, egy 28 éves férfira terelődött. A nála tartott házkutatás során szobájában az ágy és annak kerete közé elrejtve a rendőr megtalálta az eltulajdonított mobiltelefont és annak töltőjét.

A gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését. Ellene – szabadlábon hagyása mellett - lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya és a héten kezdeményezi gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.

 Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság