Fénymásolt papírokkal, ittasan közlekedett
2013. jan. 9.

<div>
<div>
<p>Számos jogsértést követett el az a 22 éves bajóti férfi, akit 2013. január 8-án vontak intézkedés alá a járőrök Nyergesújfalu belterületén. Fénymásolt forgalmi engedéllyel és kábítószergyanús anyaggal a zsebében ittasan közlekedett holland felségjelzésű személygépkocsijával.</p>
</div>
</div>

A járőrök elsőként a 22 éves férfi iratait nézték át, az általa vezetett holland felségjelzésű Opel Corsa forgalmi engedélyét azonban nem tudta átadni az egyenruhásoknak. Csak egy fénymásolat volt nála. Miközben a rendőrök a férfival beszéltek, leheletén alkoholszagot éreztek, ezért ittasságát is ellenőrizték, mely pozitív értéket mutatott. Miközben a férfivel szemben intézkedtek, a járőrök felfigyeltek zavart viselkedésére, ezért ruházatát és a gépjárművet is átvizsgálták. Nadrágjának zsebéből három darab alufóliába csomagolt gyantaszerű anyag került elő, mely a gyanúsított bevallása szerint hasis, valamint az autó kesztyűtartójában feltalálásra került egy darab alumínium henger, melyet cannabis-származékok és dohány aprításához szoktak használni.

A férfit a járőrök előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol a vele szemben alkalmazott gyorsteszt kábítószer jelenlétét mutatta ki a szervezetében, ezért ellene ittas és bódult állapotban történő járművezetés miatt eljárást kezdeményeztek. Azért is feljelentették őt, mert nem tudta hitelt érdemlően igazolni a külföldi hatósági jelzésű személyautó használatának jogszerűségét. A férfit ezt követően további intézkedés céljából átadták a nyomozóknak. Az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya visszaélés kábítószerrel vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított vele szemben.

 

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság