Nyugdíj- és egészségbiztosítás: változó adótörvények, változatlan adóelőnyök
2013. jan. 5.

<p>A 2013. év sikeres indításához is kedvező feltételeket teremtett az új adótörvény, amely a bérkompenzációs rendszert és a béren kívüli juttatásokat is érinti.</p>

Nyugdíj és egészség összefüggése:

  • Aki jobb egészségben éli meg a nyugdíjba vonulást, annak valószínűleg több nyugdíjra lesz szüksége.

  • Aki hosszú és aktív nyugdíjas éveket tervez, az ügyeljen az egészségére!


Nyugdíj biztosítva!

Egyéni vállalkozók a saját magukra kötött unit-linked biztosítást nem számolhatják el költségként 2013-tól. Amennyiben ilyen típusú szerződéssel rendelkezik, szívesen segítünk az ügyintézésben.

Egészség biztosítva!

Ha van terület, amiben a lakosság bizalma megingott az utóbbi évtizedekben, akkor ez a magyar egészségügyi ellátás. Tény, hogy az államnak nincs elég pénze az egészségügyre. Magyarország lakossága fokozatosan elöregszik, a következő két évtizedben az időskorú lakosság aránya megduplázódik. Ez a teher egyre inkább megoldatlan feladat elé állítja az állami egészségügyet. A rendelkezésre álló forrásokból az egyre több feladatot ellátni szinte lehetetlen, ezért az elmúlt években a lakosság elkezdte keresni a magán-egészségügyi ellátást, mely kiutat jelenthet ebből a problémából.

Az állam már 2012-ben is úgy rendelkezett, hogy támogatja a magán-egészségügyi ellátást adó egészségbiztosításokat olyan formában, hogy azok költségként elszámolhatóak lettek a vállalkozásokban. Emellett 2013-ban még további lehetőség jelenik meg: idéntől az egészségbiztosítási szerződéseket az egészségpénztárakból is lehet finanszírozni.

A legjobb modern egészségbiztosítási konstrukciók nem pénzt adnak, mint egy életbiztosítás, hanem tényleg magas színvonalú egészségügyi ellátást: pontos, időpontra egyeztetett, minden sorban állás nélküli vizsgálatokat korszerű magánklinikákon, válogatott orvosokkal. Életkortól és szolgáltatási csomagtól függően ezeknek az ára megfizethető: akár már havi 5 ezer forinttól (évi 60 ezer forinttól) elindítható, családoknak és csoportoknak komoly kedvezményeket felkínálva.

Az egészségbiztosítási szolgáltatások mellett megjelent egy prémium egészségbiztosítás is, amely abban az esetben nyújt segítséget, ha valami nagyon komoly betegség fordulna elő. A daganatos megbetegedések, szívműtétek, idegrendszeri és agyi operációk, szervátültetések költsége horribilis,  tízmilliós nagyságrendű is lehet. Ezen súlyos betegségek külföldi gyógykezelését biztosítja az országban egyedülálló módon egy prémium egészségbiztosítás, ami nem kiváltja, hanem kiegészíti az eddig elérhető egészségbiztosításokat, és amely mögött a világ legjobb orvosait tömörítő orvosi szakmai szervezet áll.


A konstrukció két szolgáltatást nyújt:

Második orvosi szakvélemény a világ legjobb specialistáitól. (Leletek, zárójelentések véleményezése az adott szakterület nemzetközi specialistái által, illetve a helyes diagnózis megállapítása a gyógymód megjelölésével.)

FindBestCare szolgáltatás, amely külföldi gyógykezelés finanszírozását jelenti az említett súlyos betegségek esetében 1.000.000 €/év térítési összeghatárig.

A magas limithez képest ennek a prémiumbiztosításnak sincs megfizethetetlen ára, és természetesen ez is elszámolható céges költségként, illetve idéntől cafeteria-elemként is választható.

Amennyiben nyugdíj- és egészségbiztosítással kapcsolatos kérdésekben szeretne tájékozódni, keresse bátran az AXA Money&More Pénzügyi Tanácsadó Zrt. független szakértőit, akik segítenek eligazodni a pénzügyi termékek útvesztőiben.



Kovács Edit

területi igazgató

AXA Money&More Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

2500 Esztergom, Arany J. u. 12.

Tel.: +36 20 490 6772

edit.kovacs@axamm.hu