Vádat emelnek a balesetet okozó férfi ellen
2012. dec. 29.

<div>
<div>
<p>Gondatlanságból elkövetett emberölés bűntett elkövetése miatt folytatott eljárást a Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 67 éves férfi ellen, aki <a href="http://www.szeretgom.hu/content/70519-szerencsetlenseg-egy-mehkaptar-miatt">2012. április 5-én</a> idézett elő halálos kimenetelű közlekedési balesetet.</p>
</div>
</div>

A gyanúsított a 117-es úton éppen hazafelé tartott, mikor elmondása szerint egy előtte haladó járműről kettő méhkaptár-tető az úttestre esett, melyet az autó vezetője nem vett észre. A 67 éves sofőr láthatósági mellény nélkül, kivilágítatlanul szállt ki az autóból, hogy összeszedje az elhagyott tárgyakat. Ekkor érkezett meg mögé autójával egy 22 éves nyergesújfalui fiatalember, aki miután észlelte az úttest közepén guggoló személyt, az ütközés elkerülésének érdekében félrerántotta a kormányt és frontálisan összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsival, melynek 74 éves sofőrje súlyos sérüléseket szenvedett, utasa, egy 66 éves esztergomi asszony viszont a kórházba szállítást követően életét vesztette. A 22 éves nyergesi fiatalember könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet.

A Komárom - Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a gondatlanságból elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást befejezte és vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek.

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság