Felborult egy tűzoltóautó a 10-esen
2012. dec. 23.

<p>Egy kisteherautó és mikrobusz ütközött vasárnap délelőtt Pilisvörösvár és Piliscsaba között, utóbbi járműben egy hattagú család utazott, egyikük sem sérült meg. A balesethez riasztott tűzoltóautó is megcsúszott és felborult a jeges úton, egy tűzoltót vállfájdalmai miatt kórházba vittek - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.</p>

MTI Fotó: Lakatos Péter

Az elsődleges információk alapján a karambolban senki nem sérült meg, de a mikrobuszban utazók közül négy gyermeket kivizsgálásra kórházba vittek. A főút 22-es kilométerénél történt baleset környékén félpályás útzárat rendeltek el - közölte Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese.

Az ORFK ügyeletese és a fővárosi katasztrófavédelem szóvivője arról is beszámolt, hogy a baleset helyszínére igyekvő tűzoltóautó a solymári elágazásnál borult fel. Az Óbudáról útnak induló járműben négy tűzoltó ült. Egy kocsisort előztek, amikor az egyik szemből jövő jármű nem engedte el a tűzoltóautót, így az - miközben vissza akart térni a sávjába - a padkára sodródott, majd az oldalára borult.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a Piliscsaba környéki utak a jelenleg is erős hóesés és a lefagyások miatt nehezen járhatóak, a nagyobb járművek - kamionok és buszok - már az emelkedő előtt rendre elakadnak, ott vesztegelnek. A katasztrófavédelem és a rendőrség is óvatosságra inti a Pilisben autózókat.

Budakeszi és Páty között egy személyautó és egy menetrend szerinti Volánbusz ütközött össze vasárnap délelőtt. A Volánbusz Zrt. fődiszpécsere elmondta, hogy a Zsámbék és Budapest között közlekedő járaton nyolc utas volt. A balesetben senki sem sérült meg - tette hozzá.

MTI