Bemutatták a megyei járási hivatalok vezetőit
2012. dec. 20.

<p><span id="ctl05_lbLead"> Bemutatta a Komárom-Esztergom megyei hat járási hivatal vezetőjét Czunyiné Bertalan Judit kormánymegbízott csütörtökön Tatabányán.</span></p>

A megyei kormányhivatal vezetője közölte, hogy a hat vezető eddig köztisztviselőként vagy kormánytisztviselőként dolgozott, s valamennyien megfelelnek a tisztség betöltéséhez szükséges valamennyi törvényi feltételnek. A hivatalvezetők december 17-én vették át a kinevezésüket, s még aznap letették a hivatali esküt, a megbízatásuk a jövő év első napjától érvényes - tette hozzá.
Czunyiné Bertalan Judit kiemelte: a legfontosabb cél most az, hogy az ügyfelek szempontjából zavartalan legyen az átállás az ügyintézésben.
Esztergomban Horváth-Szeder Gábor, Kisbéren Bozori Zsuzsanna, Komáromban Molnárné Taár Izabella, Tatán J. Nagy Éva, Tatabányán Lendvai Balázs, Oroszlányban Séfer Erika irányítja január elsejétől az újonnan felálló járási hivatalt.
A kormánymegbízott tájékoztatása szerint az új hivatalvezetők ezekben a napokban értekezleteken tájékoztatják a változásokról a ma még köztisztviselő kollégáikat, akik január másodikától mint kormánytisztviselők folytatják tevékenységüket. Veszély- vagy katasztrófahelyzetben szintén a járási hivatalok vezetői járnak el 2013. január 1-jétől, ezért védelmi igazgatási felkészítést is tartanak a program során.
Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője kiemelte: a közigazgatás átalakításának egyik kiemelt szegmense a védelmi igazgatás, ezért fontos, hogy az új hivatalvezetők megismerjék, milyen fő feladatokat, felelősséget jelent, milyen jogi szabályozást igényel e feladatok maradéktalan ellátása.

MTI