Őrizetben a tolvajok
2012. dec. 17.

<div>
<div>
<p>Dolog elleni erőszakkal nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének, valamint szabálysértési  értékre elkövetett betöréses lopás kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ellen a 16, illetve 23 éves esztergomi férfiakkal, valamint 20 éves társukkal szemben, akiket 2012. december 16-án este fogtak el a rendőrök.</p>
</div>
</div>

A három férfi 2012. 12. 16-án délelőtt érkezett meg Esztergom egyik mezőgazdasági területén lévő gabonatároló csarnokhoz, ahonnan gépalkatrészeket és vasanyagokat tulajdonítottak el. Nem elégedtek azonban meg ennyivel; még ugyanazon a napon az esti órákban egy tárolóhelyiségbe jutottak be. Innen szintén vasanyagokat loptak, melyet tehergépkocsival kívántak továbbszállítani, amikor cselekményük közben megzavarták őket. A két férfit még aznap este, harmadik társukat december 17-én hajnalban az Esztergomi Rendőrkapitányság munkatársai elfogták, majd őrizetbe vették. A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során a gabonatárolóból eltulajdonított tárgyak egy része feltalálásra került, így azokat a sértett számára visszaszolgáltatták.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya dolog elleni erőszakkal nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének, valamint szabálysértési értékre elkövetett betöréses lopás kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a három férfi ellen, őrizetbe vételük mellett.

 


Ellenszegültek a rendőröknek

Jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértésének elkövetése miatt szabtak ki a rendőrök helyszínbírságot két férfival szemben, akik 2012. december 14-én este ellenszegültek a rendőri intézkedésnek Nyergesújfalun.

Egy 38 éves nőt vontak közúti ellenőrzés alá a nyergesújfalui járőrök 2012. december 14-én este. A sofőr okmányainak ellenőrzése során jelent meg a helyszínen a nő volt férje, aki hangoskodni, kiabálni kezdett, és szándékosan akadályozta a rendőrök munkáját. A férfit a rendőrök felszólították, hogy hagyja el a helyszínt, ő azonban ennek nem tett eleget, továbbra is agresszívan viselkedett, ezért a rendőrök előállították őt. Ekkor jelent meg a már a járőrautóban ülő 43 éves férfi barátja, aki megpróbálta megakadályozni, hogy cimboráját elvigyék a járőrök. A 30 éves férfi barátjához hasonlóan a rendőri felszólítás ellenére sem távozott, ezért ő is előállításra került a Nyergesújfalui Rendőrörsre.

A két férfira jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértés miatt 50.000. forint helyszínbírságot szabtak ki a rendőrök.

 


Elfogatóparancs volt érvényben ellene

Az Esztergomi Városi bíróság adott ki elfogatóparancsot az ellen a 30 éves táti férfi ellen, akit 2012. december 16-án este fogtak el a Nyergesújfalui Rendőrörs járőrei Táton.

2012. december 16-án este érkezett a bejelentés, miszerint egy férfit megfenyegettek. A helyszínen tartózkodó 30 éves férfi a kiérkező járőröknek elmondta; ő vitázott egy idős emberrel, de az nem fajult tettlegességig, és a másik fél már haza is ment. A férfi iratainak ellenőrzése során kiderült, ellene az Esztergomi Városi Bíróság közérdekű munka ledolgozása miatt elfogatóparancsot bocsátott ki, ezért előállították őt az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették.

 

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság