Kinevezték a járási hivatalok vezetőit
Közélet
2012. dec. 17.

<p><span id="ctl05_lbLead">Esküt tettek hétfőn Budapesten az alaptörvényre a járási hivatalok vezetői. Január 1-jével 175 járási, a fővárosban pedig 23 kerületi hivatal jön létre.</span></p>

A kinevezettek közül tizenegyen polgármesterek - nekik összeférhetetlenség miatt le kell majd mondaniuk -, heten pedig országgyűlési képviselők, akik mandátumukat a következő parlamenti választásig megőrizhetik.
A 198 járási hivatalból háromnak - Békés megyében a békésinek, Csongrád megyében a kistelekinek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a nyíregyházinak - egyelőre csak megbízott vezetője lesz.
Az MTI úgy tudja, a hivatalvezetők közül minden második nő, kétharmaduk jogász, átlagosan 12 év közigazgatási gyakorlattal rendelkeznek, többségük jegyző vagy aljegyző.

 

A megye hat járási hivatalát az alábbi vezetők irányítják január 1-től:

Esztergomi

Horváth-Szeder  Gábor

Kisbéri

Bozori Zsuzsanna

Komáromi

Molnárné dr. Taár Izabella

Tatai

Dr. J. Nagy Éva

Tatabányai

Dr. Lendvai Balázs

Oroszlányi

Dr. Séfer Erika


Horváth Szeder Gábor 1978-ban született Esztergomban. 2000-ben a Nyugat-Magyarországi Egyetemen földmérő mérnökként diplomázott. 1996-tól a Geodézia és Térképészeti Rt.-nél földmérőként, majd 2004-től a Komárom-Esztergom Megyei Földhivatal földmérés ügyi ügyintézőjeként és szakfelügyelőként dolgozott. 2011-től mostani kinevezéséig a Dorogi Körzeti Földhivatal vezetője volt.

 

Dr. Urbanics Gábor, Gödöllői Járási Hivatal vezetője (Pest megye)
Dr. Urbanics Gábor 1971-ben született Esztergomban. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen jogászként doktorált. 1995-től az Esztergom Városi Bíróságon volt bírósági fogalmazó, 1996-ban jegyző lett Mogyorósbányán, majd aljegyző Esztergomban.  1998-99-ben ügyvédjelöltként tevékenykedett Budapesten, 1999 végén az Oktatási Minisztérium, 2000-ben a Közlekedési és Vízügyi Minisztérium tanácsosa lett. 2003-ban Nagykovácsi jegyzőjének választották, majd 2004-ben a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál helyezkedett el jogászként. 2006-tól mostani kinevezéséig az Országgyűlés Hivatalának főosztályvezető-helyettese volt. 1997-ben Deák Ferenc Díjat kapott.

 

MTI / KIM

Esztergomi

Horváth-Szeder Gábor

Kisbéri

Bozori Zsuzsanna

Komáromi

Molnárné dr. Taár Izabella

Tatai

Dr. J. Nagy Éva

Tatabányai

Dr. Lendvai Balázs

Oroszlányi

Dr. Séfer Erika

(forrás)