Esztergom bűnügyi térképe: Szentgyörgymező a béke szigete
Bulvár
2012. dec. 16.

<p>Szombaton a rendőrség új bűnügyi térképet hozott nyilvánosságra, amelyen utcákra lebontva is meg lehet nézni, mennyi lopás, erőszak, betörés és más bűncselekmény történt az elmúlt egy évben. Vessünk egy pillantást szűkebb hazánkra!</p>

Az összes megjeleníthető bűncselekmény az elmúlt egy évből - Észak felé biztonságosabb?

A bűnügyi térkép eddig is létezett, de nem volt nyilvános. Az ORFK viszont úgy döntött, a lakosság szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló bűncselekmények esetében nyilvánossá teszi. Az eddig elérhető rendőrségi statisztika csak a befejezett ügyeket tartalmazta, a bűnügyi térképen viszont az elrendelt bűnügyi nyomozások szerepelnek majd, azaz a megoldatlan ügyek is, amelyekből jóval több van, mint lezártakból.

A hétvégén élesített oldal szinte egész nap elérhetetlen vagy lassú volt a túlterheltség miatt. A térképen az utolsó egy év adatait nézhetjük meg harminc nap késleltetéssel. Olyan bűncselekményekre kereshetünk rá mint a közterületen elkövetett bűncselekmények, személy elleni erőszakos bűncselekmények, lopások, betöréses lopások, az autófeltörések, rongálások, rablások vagy kifosztások, garázdaságok.

 

A körülbelül 1200 lakosú Szamárhegy, Búbánatvölgy, Kerektó egy éve

 

Rongálások az elmúlt egy évben

 

Lakásbetörések és betöréses lopások - Szentgyörgymező majdnem tiszta

 

A térkép szerint a hatezres Kertvárosban szinte alig történt bűncselekmény, Dorogon annál több nyomozást rendeltek el.

 

Vigyázzon, hova parkol! Egy év gépkocsifeltörései

 

Az Esztergomi járás -az elmúlt egy évet vizsgálva- egyedül a garázdaságok tekintetében áll az országos átlag fölött.

 

Esztergom és vidéke

(forrás)