Művészet Esztergomért jótékonysági kiállítás, záróest
2012. dec. 14.

<p>2012. december 14-én kerül megrendezésre a „Művészet Esztergomért” című Jótékonysági Est az esztergomi vár Rondella Galériájában.</p>

Az Eurohíd Alapítvány elsődleges célja a Mária Valéria híd nyújtotta előnyök kihasználásának elősegítése a Duna mindkét partján, a gazdaság, a kultúra, a környezetvédelem, az egészségügy, valamint a szomszédnépek között kapcsolatok fejlesztése területén.
A Jótékonysági Est célkitűzése Esztergom Város és környéke kulturális életének fellendítése, oly módon, hogy a befolyó bevételekből önálló, címzett alapot képez, melynek kulturális célokra történő felhasználásával lendületet szeretne adni város fejlődésének. A szervezők meggyőződése ugyanis, hogy egy nehéz helyzetben lévő közösség számára – legyen az egy város, egy régió vagy egy ország – a pezsgő kulturális élet, az ennek eredményeként létrejövő művészi teljesítmények és ezeknek a közösség tagjai által történő befogadása hatalmas segítséget jelenthetnek a kilábalásban, az építkezésben.
A létrehozandó alapból az elkövetkező időszakban a következő kulturális terveket kívánják megvalósítani:

  • képzőművészeti pályázatok támogatása
  • helyi fesztiválok finanszírozása
  • további kulturális akciók elősegítése.

Kiállító művészek: Andráskó Péter, Boros Mátyás, Brassai Gabriella, Ducsai Péter, Énzsöly Kinga, Farkas Kata, Fischer Judit, Gábriel Ajna, Galyasi Géza Attila, Gazdag Ágnes, Hangya Bálint, Horváth Roland, Kaci Simon, Kanász Nikolett, Kertész Kinga, Kovács Alida, Magyarósi Éva, Navratil Judit, Őry Annamária, Staudt Ágnes, Szuharevszki Mihály, Szabó Klára Petra, Szunyoghy Viktória, Végi Péter, Verebics Ágnes, Verebics Kati.
Design- és kézműves stand: Gép Sári, Pásti Nóra, Simon Edina, Tamási Diána, Tarján Zsuzsa, Vida Judit... és sokan mások.
A záróest fővédnöke Gaál József, egyetemi docens, képzőművész, publicista.


Az alapítvány céljainak támogatására adományokat az OTP BANK 11740054-20112488 bankszámlaszámon is köszönettel fogadnak.
További információk az info@kaleidoszkohaz.hu email címen, vagy a 0036 30 377 0891-es telefonszámon.
A kiállított művek megtekinthetők a http://kiallitas.kaleidoszkophaz.hu webcímen.
A levelünkhöz csatolt illusztrációk szabadon felhasználhatók!