Ittasan és drogosan vezetett
2012. dec. 13.

<div>
<div>
<p>Ittasan és bódult állapotban vezetett Esztergom belterületén az a 21 éves budapesti fiatalember, akit 2012. december 13-án éjszaka vontak intézkedés alá az esztergomi járőrök. Megszegte a kötelező haladási irányt, emiatt állították meg őt az egyenruhások.</p>
</div>
</div>

Iratai átnézése során a rendőrök a férfin az ittasság jeleit észlelték, ezért légalkohol-mérővel ellenőrizték, fogyasztott-e alkoholt mielőtt a volán mögé ült. A műszer pozitív eredményt mutatott, ezért előállították őt az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol ittas járművezetés miatt büntetőeljárást kezdeményeztek vele szemben, a közlekedési szabályok megszegése miatt pedig pénzbírságot és büntetőpontokat szabtak ki rá.

A férfi ennyivel azonban nem úszta meg. Közlekedési előéletét látva a járőrök gyorsteszt segítségével ellenőrizték azt is, hogy a gyanúsított nem fogyasztott-e kábítószert, 2012 áprilisában ugyanis kábítószerrel való visszaélés miatt eljárás indult ellene. A gyorsteszt pozitív eredményt mutatott, ezért az Esztergomi Rendőrkapitányság emiatt is büntetőeljárást indított vele szemben.

 

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság